Een aan zijn omgeving overgeleverde baby moet zich ontwikkelen tot een vrij mens met zelfverantwoordelijk zelfbewustzijn. Een kind spiegelt zich daarbij aan zijn opvoeders en oefent in zijn spel. Met zijn pop doet hij beide. Welke pop krijgt hij daarvoor? Die van de fabriek?
Je kunt goed leren ze zelf te maken.De eerste pop is voor de baby. De fontanel is nog open, en het kindje is nog veel in slaap gehuld. Dat spiegelt de eerste pop, door die heel simpel te houden en met een grote puntmuts op het hoofd.
Later gaat het kind gaat 'nee' zeggen, en 'zelf doen'. Dat spiegelt deze peuterpop. De peuter en kleuter leert zichzelf aankleden en kan heerlijk oefenen met de 'lijs'.
Daarna komen de laatste poppen. Deze hebben stevige apart gemaakte ledematen. Hiermee kan een kind nog jaren blijven spelen.
Gaat je kind zich spiegelen aan de standaard-pop uit de winkel, van buiten mooi en glad, van binnen een holle stereotype voor-geprogrammeerde menspop? Er bestaan ook unieke warme poppenkindjes. Van binnen en van buiten zacht, stevig en warm. Die kun je zelf in één weekend maken. Kijk bv. op internet bij Zonnekindpoppen.
Deze kaboutertjes zijn heel makkelijk te maken. Zelfs te breien door kinderen.
Opstellen over ervaringen en filosofische aspecten van de reïncarnatietherapie, over lichaam, ziel en geest van de zich voortdurend ontwikkelende mens.
Bij Info3 en in de boekhandel te bestellen.
Mit Cartoons von ERM
Info 3 Verlag, vertrieb@info3.de
ISBN: 3924391319
'Zin zien in zeven sprookjes' vertelt over hoe sprookjes kunnen helpen met zingeving in je dagelijkse leven. Zeven oude sprookjes van de verzameling van de Gebroeders Grimm blijken een bron van steeds nieuwe zinzichten.
'De verhalen van verandering' zijn veertien korte verhalen, moderne sprookjes over de strijd tussen goed en kwaad, zoals die zich dagelijks in ons en buiten ons afspeelt
'De mens in mythisch licht' bespreekt scheppingsverhalen van over de hele wereld in drie delen: I Schepping als cyclus II Schepping en de dood III Schepping en de toekomst.
Scheppingsverhalen zijn de evolutiepoëzie van de mensheid.
'De Romantiek als bron', een studie over drie sprookjes uit de Duitse Romantiek, gezien in het licht van anthroposofie en eigen ervaringen, over Europa en toekomst.
'De vrouw, die Engelen maakte' beschrijft de zoektocht naar de innerlijke verandering, die nodig is, wil je de wereld om je heen helpen te genezen uit de zware crisis waarin we als mensheid en als aarde terecht zijn gekomen.
Ook dit boek is in de bibliotheek te leen, en de Biblion zegt:
de bibliotheek heeft het ook, en schrijft er dit over:'Een spirituele, holistische kijk op de transformatie van de aarde. In een tijd van conflicten en crises is het alleen mogelijk om een weg naar vrede, een leefbaar klimaat en een gezonde natuur te vinden door opnieuw te leren kijken. Ooit bestonden er engelen om ons dat te leren. Hoe zouden zij kijken? De auteur nodigt uit om te zoeken naar het nieuwe kijken, denken, beleven en doen. In zachtaardige, talige en persoonlijke stijl geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende, spiritueel ingestelde lezersgroep. Marianne Carolus (1949) is een Nederlandse auteur.'
NBD Biblion
Op de achterflap: De jonge koning Koldriaan wil graag zo snel mogelijk naar zijn geliefde toe. Hij besluit om dwars over de blauwe berg te reizen, ook al is hij gewaarschuwd voor een gevaarlijke toverkol, Kolika, beeldschoon en eeuwig jong. Kolika wacht al eeuwen tevergeefs op haar bruidegom en denkt dat Koldriaan haar langverwachte held is. Maar hij blijft weigeren om met haar te trouwen en dan moet hij van haar drie gouden ringen doorslikken, anders mag hij niet verder. Ze voorspelt hem de gevolgen: Hij zal ziek worden, eerst vlak na het huwelijk, dan na tien, twintig en dertig jaar, en steeds ernstiger.
Koldriaan en zijn geliefde Miredo krijgen twee zoons, Fasol en Tido en als de eerste twee voorspellingen van de toverkol uitgekomen zijn, moet er iets gebeuren. De zoons gaan eropuit om de ban te breken. Ze beleven bijzondere avonturen en leggen ieder een lange weg af.
Een prachtig sprookje voor kinderen en volwassenen, geïllustreerd met aquarellen van de schrijfster.
Contact: Marianne@evadio.net